مبارزه بیولوژیک در مزارع استان اردبیل با جدیت دنبال می‌شود

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی اردبیل از پیگیری جدی طرح مبارزه بیولوژیک در مزارع استان اردبیل در سال جاری خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی حرف آور ، یحیی آذرمی روز چهارشنبه اظهار کرد: برنامه کنترل بیولوژیکی آفات در سطح بیش از پنج هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی شامل ۹۰۰ هکتار بخش خصوصی و چهار هزار و ۵۰۰ هکتار شرکت کشت و صنعت مغان در سال ۱۴۰۱ اجرا می‌شود.

وی گفت: در حال حاضر دو واحد انسکتاریوم فعال وجود دارد که تولید و پرورش عوامل مفید (زنبورهای تریکوگراما و براکون) را انجام می‌دهند و برنامه رهاسازی با استفاده از تله‌های فرمونی تعیین و به انسکتاریوم‌های طرف قرارداد ابلاغ می‌شود.

آذرمی افزود: امسال برنامه مبارزه بیولوژیک در مزارع گوجه فرنگی، ذرت ، پنبه و سویا اجرا می‌شود ، از نیمه دوم خرداد ماه اولین رهاسازی زنبور تریکوگراما در سطح ۶۰۰ هکتار گوجه فرنگی آغاز و هم‌اکنون این عملیات در مزارع پنبه و ذرت با رهاسازی زنبورهای تریکوگراما و براکون در حال انجام می‌باشد و تا اواخر شهریورماه ادامه خواهد داشت.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی اردبیل خاطرنشان کرد: کنترل آفات در تولید محصولات کشاورزی به منظور کاهش جمعیت آفات زیر سطح آستانه اقتصادی، ضرورت افزایش اطلاعات در مورد آلودگی‌های زیست- محیطی آفت‌کش‌های شیمیایی را بیش از پیش ضروری می‌کند.

وی ادامه داد: آموزش‌های ترویجی لازم به بهره‌برداران در خصوص ضرورت توجه به جایگزینی روش‌های بیولوژیک، اهمیت تولید محصول سالم و حرکت به سوی پایداری در استان مورد تاکید است.

انتهای پیام/