۱۲۰۰همت منابع سرمایه گذاری شرکتهای دولتی ازکجا تامین میشود؟

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی حرف‌آور به نقل از تسنیم، دولت در راستای مأموریت‌ها و محدودیت‌هایی که دارد در ارائه خدمات و تولید کالاهایی که به جامعه ارائه می‌شود شرکت‌های دولتی را ایجاد می‌کند و هدف اصلی دولت از شرکت‌داری الزاماً کسب سود و مالیات نیست و مواردی از جمله تأمین زیرساخت‌های تولید […]

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی حرف‌آور به نقل از تسنیم، دولت در راستای مأموریت‌ها و محدودیت‌هایی که دارد در ارائه خدمات و تولید کالاهایی که به جامعه ارائه می‌شود شرکت‌های دولتی را ایجاد می‌کند و هدف اصلی دولت از شرکت‌داری الزاماً کسب سود و مالیات نیست و مواردی از جمله تأمین زیرساخت‌های تولید و انرژی اعم از نفت، گاز، آب، برق و تأمین کالاهای استراتژیک مورد نیاز و توسعه صنایع پتروشیمی که امکان انتقال آن به شرکت‌های خصوصی وجود ندارد توسط شرکت‌های دولتی اداره می‌شود. 

 در پیوست شماره ۳ قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، در ارقام بودجه تعداد ۳۴۸ شرکت درج شده است که از این مقدار تعداد ۷۹ شرکت به‌عنوان شرکت اصلی و مادرتخصصی شناخته شده و مابقی شرکت‌ها ذیل آنها فعالیت می‌کنند. سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد و دارایی عضو ثابت مجامع شرکت‌های اصلی و مادرتخصصی هستند.

همانطور که اشاره شد شرکت‌های دولتی یکی از اجزای اصلی اقتصاد سیاسی کشور هستند و نقش اساسی را در حکمرانی اقتصادی کشور را دارند. در بودجه شرکت‌های دولتی در سال ۱۴۰۴ مقدار ۵۰۶۷ هزار میلیارد تومان در قالب درآمد و کمک از دولت و… ورودی پول دارند که مقدار ۴۸۵۲ هزار میلیارد تومان آن هزینه‌های اداره شرکت‌های دولتی است.

۱۲۰۰همت منابع سرمایه گذاری شرکتهای دولتی ازکجا تامین می‌شود؟

حجم سرمایه‌گذاری شرکت‌های دولتی در سال ۱۴۰۴ عدد ۱۲۲۲ هزار میلیارد تومان است که مقدار که مقدار ۹۹ هزار میلیارد تومان آن را از طریق مازاد درآمد نسبت به هزینه را سرمایه‌گذاری می‌کنند که پایین‌ترین سهم را دارد.

مقدار ۲۰۰ هزار میلیارد تومان از محل ذخیره استهلاک سرمایه‌گذاری می‌کنند و مبلغ ۱۰۹ هزار میلیارد تومان خالص وام داخلی است که صرف سرمایه‌گذاری می‌شود.

۶۵۶ هزار میلیارد تومان از محل سایر دریافت‌ها و دارایی‌های جاری برای سرمایه‌گذاری مصرف می‌کنند و ۱۵۶ هزار میلیارد تومان هم دولت به شرکت‌های دولتی برای سرمایه‌گذاری لحاظ میکند.

گفتنی است، میزان ۸۱ درصد از سهم بودجه شرکت‌های دولتی صرف هزینه‌های جاری و تنها ۱۹ درصد از بودجه صرف سرمایه‌گذاری می‌شود.

انتهای پیام/

انتهای پیام/
منبع خبر: تسنیم